Anadolu Kadını ADEM projeleriyle meslek öğreniyor

EğitimKOBİ Destek Programları

Ülkemiz kadınlarının sosyo-kültürel, psikolojik, mesleki ve toplumsal açıdan gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan Aile Destek Merkezleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgeleri gibi kırsal alanlarda kurulan ADEM’leryle bölge kadınları meslek ediniyor.

Bakanlık 31 ilde Aile Destek Merkezi açtı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde 31 ilde açılan 201 Aile Destek Merkezi’nde kadınlarımıza meslek edindirme programları yapılıyor. Programlarda başarılı olan kadınlar meslek edindikleri gibi bağlantılı kuruluşların hibe ve kredi destekleriyle iş kuruyorlar. Programların yapılma amacının kadınlarımızı yoksulluk sıkıntısından kurtarmak olduğu söyleniyor.

Kadınlarımız çeşitli yardımlar alabiliyor

Kadınlarımız bakanlık verilerine göre, geçtiğimiz yıl sosyal yardımdan % 62 oranında, düzenli yardım alanların % 74 oranında, süreli yardımda % 52 oranında faydalandığı belirtildi. Verilen yardımlar ise şartlı eğitim ve sağlık yardımları, eşi ölmüş kadınlar için yardım, muhtaç asker ailelerine yardım, öksüz ve yetim yardımı, doğum yardımı ve çoklu doğum yardımı şeklinde sıralanıyor.

Programlarla fakir kadınlar topluma adapte ediliyor

ADEM projeleriyle maddi imkanı iyi olmayan kadınlarımız sosyo-ekonomik açıdan gelişim gösterirken alt gelirli ailelere iş imkanı sağlanmış olunuyor. Bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöreleri öncelikli olarak buralardaki kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel olarak gelişmesini sağlamak için 31 ilimizde 116 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı 201 Aile Destek Merkezi açıldı.

ADEM’ lerde neler yapılıyor?

Kurulan merkezlerde kadınlarımıza ilgi ve becerilerine göre kurslar, seminerler ve mesleki eğitimler veriliyor. Eğitim alan kadınlar İŞKUR’dan para alıp aylık gelir elde etmiş oluyorlar. Kadınlarımızın başarı gösterenlerine ise ilgili kurumların verdiği hibe ve kredi destekleriyle kendi işini kurması sağlanıyor.

Yapılan kurslar sosyal, kültürel, meslek edindirme ve sportif alanlarında olduğu gibi kadınlarımız aile içi iletişim, aşçılık, pastacılık, kuaförlük, bebek bakımı, bağlama, gitar ve sportif alanlarda eğitim desteği alabiliyor. Bunun yanında sağlık taraması, tiyatro, sinema-film gösterimi, gezi-piknik-fuar etkinlikleri, seminer, konferans ve kermesler düzenleniyor.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Tags: , , , , , ,

You May Also Like

İŞKUR, engellilerin engellerini kaldırmak için kolları sıvadı
Google’dan Finlandiya’ya yatırım atağı

İdeal Şirket Yolculuğu | Kobi Destek

ROIVA Akademi eğitmenlerinden Hande Demirel'in İdeal Şirket Yolculuğu Kitabı Tüm D&R'larda...

Duyurular