İmalatçı Kobilerin Model Fabrikalarla Dijital Dönüşümü

model fabrikalar

İmalatçı Kobilerin Müşteri deneyimi odaklı dönüşümü kapsamında yalın üretim süreçlerine ve dijital süreçlere entegrasyonu kolaylaşıyor. Üretim süreçlerini optimize etmeleri sağlanarak daha az kaynakla daha hızlı üretim elde etmeleri sağlanıyor. Kobiler, bu yaklaşımla hatalarını minimum düzeye indirgeyecek kapasiteye sahip olarak yüksek kaliteli ürünleri daha az maliyetle elde edebiliyorlar. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamındaki Model Fabrikalar projesinin desteğiyle Kobilerin müşteri deneyim süreçleri iyileştirilerek pazarda daha rekabetçi bir konuma gelmelerine olanak sağlanıyor.

Yalın üretim prensibinin sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşımla Kobiler, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezlerinde sadece başarılarıyla değil hatalar da yaparak deneyimsel bir öğrenme fırsatı elde ediyor. Bu kapsamda eğitim ve danışmanlık hizmeti alan kobiler kendilerini öğren-dönüş programları içerisinde geliştiriyor. Katılımcı firma sahipleri öğrendikleri yaklaşımları atölyelerinde uygulamaya hemen başladıkları ve süreç mentörler eşliğinde ilerlediği için operasyonel verimlilik ilkelerini sürdürülebilir bir şekilde deneyimlemiş oluyorlar.

model fabrikalar

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile yapılan sözleşme kapsamında Kobiler; Bursa, Ankara ve Konya’da bulunan Model fabrikalarda ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması), MES (Üretim Yönetim Sistemi), IoT( Nesnelerin İnterneti) gibi teknolojileri deneyimleyerek ve bu alanda eğitimler alarak dijital dönüşümlerini artırma fırsatı elde edebilecekler. Kurumsal ayak izlerini düzenli bir şekilde ölçümleyerek sürdürülebilir bir gelecek için daha sağlam adımlar atabilecekleri bir bakış açısı kazanacaklar. Böylelikle hem teorik hem de deneyimsel anlamda bir dijital dönüşüm sürecine dahil olmuş olacaklar. Üretim süreçlerinin optimizasyonu ve analizi kapsamında da teknolojiden etkin bir şekilde yararlanabilecekler.

Teknoloji Bakanlığının Model Fabrika Vizyonu ve Kosgeb Destekleri

Model Fabrikalar halihazırda Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Adana ve Mersin şehirlerimizde bulunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, var olan 8 model fabrikadaki kobilerde verimliliğin %76’ya varan oranlarla arttığını ve %140’a varan üretim artışı gözlemlediğini aktarmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Model Fabrikalar Genel Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’nda alınan kararla Trabzon şehrinde de Model Fabrika kurulması planlanmış ve Bakanlık tarafından Tüm Türkiye’de model fabrikaların sayısının 14’e yükseltilmesi hedefi konulmuştur.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu olan KOSGEB tarafından Model Fabrikadan eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lerin eğitim hizmeti giderlerinin % 60’ı (100.000 TL’ye kadar) geri ödemesiz olarak karşılanmaktadır. Aynı zamanda Yalın Dönüşüm Desteği kapsamında Model Fabrika Eğitim-Danışmanlık Hizmeti için destek oranı %80 ve desteğin üst limiti 70.000 TL olarak, Model Fabrika Öğren-Dönüş Programı Hizmeti için ise destek oranı %80 ve destek üst limiti 150.000 TL olarak belirlenmiştir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.