Kişinin Felaketiyle Sonuçlanabilecek Girişimcilik Motivasyonları

Kendini kamuoyuna kanıtlamış bir girişimci, popüler olmak, çabucak zengin olmak ve istediği zaman tatile çıkmak gibi çoğu insanın sahip olamayacağı güzellikleri elde edebilir.  Başarılı bir girişimcinin hedefleri yukarıda saydığımız durumlar olmamalıdır.

Şunu söylemek gerekir ki insanların çoğu kendini yaptığı işe vererek ve tam odaklanarak başarılı bir girişimci olabilir. Girişimci olmak isteyen kişi popüler olmak, çabucak zengin olmak ve sürekli tatil yapmak gibi yanlış beklentiler içine girmemelidir. Böyle beklenti içindeyseniz sonuç hüsrandır.

Girişimciyi felakete götürecek motivasyonları 5 maddede sıralayabiliriz.

1 – Çabucak Zengin Olmak

Girişimcilerin çoğu sıra dışı, şatafatlı yaşantılarıyla bir gecede zengin olmuş gibi görünebilirler. Bu da toplumda girişimcilik hemen zengin olabilecek bir meslektir diye algılanıyor. Girişimci olduğunuz zaman ortağınız yoksa kurduğunuz şirketin tüm karı sizin oluyor. Eğer size maaş da bağlanmışsa iki taraftan kazanç sağlıyorsunuz. Ama kurmuş olduğunuz şirketin kar yapacağı veya başarılı olacağı belli değildir. Çok zengin olabilme ihtimaliniz olabilir ama bu çoğu zaman hüsranla sonuçlanabiliyor. Yapmış olduğunuz girişimlerin hepsinde çabucak para kazanma odaklı olduğu müddetçe uzun vadeli kararlar almanız zorlaşacak, sonuç alamadıkça da işten vazgeçme isteği beyninizi kemirip durur. Belki de kararlı ve emin adımlarla çıkacağınız yolda kalıcı olacakken para kazanma hırsı yüzünden çalıştığınız sektörden silinip gidersiniz.

2- Toplumca Tanınan Bir Sima Olmak

Girişimciliğiniz sayesinde sosyal medya, internet ve televizyonlarda görünen bir sima olduğunuzda herkes tarafından tanınmış olursunuz. Elon Mask, Mark Zuckerberg ve Richard Branson gibi girişimciler basının dikkatinden kaçmayan ünlü girişimcilerdir. Yapmış olduğunuz işte sadece popüler olma fikri size bir şey kazandırmaz. Kendinizi ön plana çıkararak marka olmaya çalışmanız sizi sonuca ulaştırmayabilir. Başarılı olmadığınız gibi piyasada kalmak için çabalar durursunuz.

3 -Sınırsız Tatile Sahip Olmak

İşinizde başarılı olmanın yolu çok çalışmaktan geçer. Ama siz işletme sahibi olduğundan dolayı istediğiniz zaman tatile çıkar, işlerinizi aksatırsanız iflas etmeniz kaçınılmazdır. Yapmış olduğunuz iş size tatil yada boş zaman değerlendirme hususunda fırsat vermiyorsa bu sizin yoğun çalıştığınızı gösterir. Buna rağmen tatile zaman buluyorsanız ilerleyen günlerde işlerin kötüye gideceğinin göstergesidir. Bu sebepten önce işlerinizi rayına koyup belirli bir sonuç aldıktan sonra tatili düşünmeniz sizin, şirketinizin ve geleceğinizin daha sağlamlaşması demektir.

4- İnsanları Mutlu Etmek

Girişimcilerin bazıları etrafındaki insanları mutlu etmenin iş hayatına pozitif yansıyacağını düşünürler. Çalışanlara değer  vermek, iyi bir çalışma kadrosu oluşturmak, müşterileri memnun etmek isterler. Bu düşünce her zaman iyi sonuçlar getirmiyor. Mesela iş kadrosunda verim alamadığınız kişiyi mutlu olsun diye işte tutmak size negatif bir durum oluşturur. Eğer bu kişinin yerine verimi yüksek birini almadığınız sürece kazanamazsınız. İş yaşantısında duygusallığa yer vermeniz sizi büyük bir şirket yapmaz. Profesyonel bir anlayış sergileyip personellerinizden ve diğer bütün araç – gereçlerden tam verim almanız gerekir. Bunun tersi tutumunuz sizi yerinizde saydırır.

5- Çünkü, “neden olmasın?”

Her hangi bir iş dalında belirli bir bilgi ya da birikiminiz yoksa sadece bir tanıdığınız o dalda iyi ise, ben de yapabilirim demeden o işe  başlarsanız sonuç pek iç açıcı olmayabilir. Siz sadece tanıdığınız kişinin iş alanında aldığı kazancı görüp harekete geçerseniz yolda kalırsınız.

Bir iş dalında başarılı olmak için öncelikle belirli bir geliriniz olmalıdır. Yeni girdiğiniz işte hemen sıcak parayı kazanamazsınız.

Yapacağınız işin öncesinde mutlaka fizibilite çalışması yapmalısınız. Bu iş için ne kadar sermaye gerekli, piyasanın önde gelenleri veya rakipleriniz kimler? Bu işe başlamaya kendinizi hazır hissediyor musunuz? İşin güzel kısmı para kazanmak ise karanlık ve zor kısımları neler bunları iyi ölçmeniz gerekir.

Sonuç itibariyle yukarıda saydığımız girişimciliği sıkıntıya sokan 5 motivasyonu göz önünde bulundurarak işlerinizi organize etmelisiniz. Girişimci olmak isteğiniz ve en önemlisi topluma hizmet etme duygusuyla girişeceğiniz her türlü girişimcilik faaliyetinin üstesinden geleceğinizi aklınızdan çıkarmamalısınız.

KAYNAK: Kobilgi Haber Merkezi

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.