Yerli mesajlaşma programı “İletee” geliyor

HAVELSAN’ın ürettiği yüzde yüz yerli mesajlaşma programı olan “İletee” ile kişisel bilgiler artık daha güvenli şekilde paylaşılacak.

Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde yapılan 2. Kamu Siber Güvenlik Zirvesi toplantısında, teknolojide milli çözümler konusu üzerinde duruldu. Toplantıda HAVELSAN yöneticileri, en ileri teknolojilerle milli ve kriptolu mesajlaşma ve görüşme platformu geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

Mesajlaşmanın yeni adı: İletee

Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay, yerli mesajlaşma programı İletee’nin müjdesini verdi ve şöyle devam etti: “İletee adını verdiğimiz platformda WhatsApp’ın özelliklerinden daha fazla özellik bulunacak, bizimki çok güvenli olacak. Mobil iletişim platformumuzun sunucuları Türkiye’de olacak.”

“Tanıtımı yıl ortasında yapılacak”

Atalay, platformun cep telefonunun içindeki güvenli yerde donanıma gömülü bir işletim sistemi üzerinden çalışacağını söyledi.

Akabinde; “Cep telefonunuz ele geçirilse veya hacklense dahi haberleşmeniz güvenli olacak. Bunu niye şimdi yapıyoruz? Çünkü 5 yıl önce öyle bir talep ve ihtiyacın farkındalığı yoktu, bu talep oluşunca, biz de buna yatırım yapmaya başladık. Ürünün prototipini çıkardık. Yıl ortasında tanıtımını yapacağız. Yıl sonuna kadar pazara sunmuş olacağız. Çok yakın zamanda yerli bir cep telefonu üreticisiyle bunu pazara sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Yerli iletişim platformu İletee, mesaj, sesli ve görüntülü görüşme, e-posta, konum paylaşma, görüntüleme, not alma ve saklama işlevlerini güvenli şekilde yapabilecek.

“Ülkeye 15 bin siber güvenlik uzmanı lazım”

Ülkemizin en az 15 bin siber güvenlik uzmanına çok acil ihtiyacı olduğunu söyleyen Atalay, “Mevcut durumla 15 bin uzman ihtiyacını 15 senede tamamlayamayız. O zaman belki bu açığımız 50 bine çıkacak. Bilgi Güvenliği Derneği ile HAVELSAN tarafından verilen eğitimlerle açığı kapatmaya çalışıyoruz ancak problem bizim kapatmaya çalıştığımızdan çok daha büyük, yerli ve milli çözümler olmazsa siber güvenlikten bahsedilemez.”

YÖK ve üniversitelerin siber güvenlik alanına ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayan Atalay, “Uzmanınız yoksa sahip olduğunuz teknolojinin önemi yok, uzmanınız iyiyse teknolojiniz zayıf da olsa açığı kapatırsınız. HAVELSAN olarak siber güvenlik için yerli ve milli çözümler geliştiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.