Üniversiteden endüstriyel kenevir yetiştiriciliği hamlesi

Ekonomik açıdan çok değerli olan endüstriyel kenevir yetiştirmek amacıyla Düzce Üniversitesi’nin gerekli işlemleri başlattığını duyurdu.

Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Programı bünyesinde ekonomiye katkı yapacak faaliyetleri sürdüren Düzce Üniversitesi, sanayide kullanımı fazla ve katma değeri yüksek bitki olan endüstriyel kenevir yetiştirmek için çalışma başlattı.

Amaç ülke ekonomisine katkı yapmak

Düzce Üniversitesi Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sercan Serin, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Programı çerçevesinde kurulan araştırma merkezinin amacının memleket ekonomisine katkı sağlamak için ürün ve proje geliştirmek olduğunu söyledi.

Endüstriyel tarım çalışmaları yapılıyor

Öğr. Üyesi Sercan Serin, çevrede tarımsal üretimi yapılan bitki atıklarına yöneldiklerini, fındık, mısır, tahıl sapları, pirinç gibi ürün atıklarından katma değerli ürün geliştirmeye çalıştıklarını ve endüstride kullanılan farklı ürünleri ise yaptıkları projelerle geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Firmalarla TÜBİTAK projeleri için anlaşıldı

Tarım atıklarının orman endüstrisine geri dönüşümü için üretilecek olan kompozit malzeme üretimi için çalışmalarını 5 işletmeyle yapılan iş birliği yapıldığını aktardı. TÜBİTAK projeleri içinde bulunan ve çoğu sektörde kullanılan nanoselüloz üretimi içinde şirketlerle birlikte hareket edildiğini söyledi.

TÜBİTAK ile çalışmalar sürüyor

“Nanoteknolojik Ambalaj Kağıdı ve Karton Üretimi” projesi için TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı ile ortaklaşa hareket edildiğini ve bu yıl başlandığı halde ilk 6 aylık dönemin başarılı şekilde yürütüldüğünü söyleyen Serin, nanoselüloz üretimine ise seri şekilde devam edildiğini söyledi.

Tarımsal ürünler çiftçilere kazandırılacak

Serin, araştırma merkezi tarım ürünlerine alternatif olarak üretilen ürünlerin yakın çevredeki çiftçilerin yararına kullandırılmak için çalışmalar yapıldığını aktardı. Ayrıca tarımsal yeni ürünlerin yetiştiriciliğinin yanı sıra endüstriye kazandırılması için ilgili alanlarla temasta olduklarını ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.