Türk yazılım şirketi Hindistan’da dikkatleri üzerine çekti

Teknoloji içerikli ABD kökenli dergi CIO Review’in Hindistan uzantısı yapmış olduğu araştırmayla ülkede “umut vadeden” çözüm sağlayıcı 20 firma arasına girdi.

Teknoloji dergisinin yapmış olduğu çalışmada ülke yararına teknolojik açıdan yarar sağlayan şirketler düşünülerek puanlama verildiği açıklandı.

Şirket, yenilikçi teknolojiyi öneriyor

Yazılım şirketi LOGO’nun Kanal ve Satış Operasyon Sorumlusu Akın Sertcan, işletmeler, KOBİ’ler ve kurumların işlem hareketliliğini teknolojik yeniliklerle iyileştirdiklerini anlattı. LOGO ürünlerini kullanan Hintli bir yöneticinin 2016 yılında ortaklık teklif etmesiyle Hindistan pazarına girdiklerini aktaran Sertcan, “Hindistan ortaklı şirketimiz Logo Infosoft, operasyonel iş yapış şekillerini geliştirerek ERP, CRM gibi mobil çözümler üretiyor. Hindistan’daki müşteriler ürünlerimizi kullanım kolaylığı ve hızı nedeniyle tercih ediyor.” açıklamasını yaptı.

Kısa sürede üst sıralara tırmandı

Hindistan teknoloji ilişkiler sektörüne girmesiyle bu alanda dikkatleri üzerine çeken firma teknoloji içerikli yayın yapan ABD kökenli dergi CIO Review’in Hindistan uzantısının yaptığı “ülkenin gelecek vadeden 20 ERP çözüm sağlayıcı şirketi” sıralamasına girmeyi başardı.

Sertcan, devlet olarak Hindistan’ın teknolojik dönüşüm projelerine ağırlık verdiğini söyledi. Akabinde, “KOBİ’ler Hint ekonomisinin yapı taşını oluşturuyor ve bunların teknolojiye adaptasyonuyla ilgili çeşitli engeller bulunuyor. Ülkenin özellikle tedarik zinciri, ölçeklendirme ve maddi kaynak desteği sorunları nedeniyle sistemsiz ve düzensiz bir pazarı bulunuyor. Hindistan, Türkiye’deki KDV sistemine benzer bir mali düzenlemeye geçiş aşamasında bulunuyor. Bu da bize Hindistan’da büyümek için önemli fırsatlar sunuyor.” dedi.

“Pazara yerli yazılım satmak için girdik”

Hint pazarına ucuz yazılım üretmekten ziyade yerli yazılım satışı için girdiklerini söyleyen Sertcan, “Pek çok şirketin ucuz bilişim iş gücünden yararlanmak amacıyla gittiği Hindistan’da, Türkiye’de yerli mühendislerce geliştirilen yazılımları daha çok satmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hindistan ile birlikte Romanya, Almanya, Lüksemburg, Yunanistan ve Güney Afrika’nın da aralarında bulunduğu ülkelerde kurumsal uygulama yazılım alanında girişimlerde bulunuyor. Firma olarak sattığı ürün ve hizmetleri TL şeklinde fiyat verdiklerini söyleyen Sertcan, “Sektörü etkileyen enflasyon oranlarını göz önünde bulundurarak her yıl fiyatlarımızı güncelliyoruz.” dedi.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.