TÜİK, mühendislik fakültesi mezunları kolay iş buluyor

Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizde son yıllardaki kolay iş bulan meslek gruplarının verileri ve oranlarını bir tabloda açıkladı.

Bilindiği üzere TÜİK ülkemizde ihtiyaç duyulan her alanda yapmış olduğu araştırmaları düzenledikten sonra sistemli şekilde dağıtımı ve yayımlanmasını sağlamaktadır. Zaman içerisinde yapmış olduğu veri çalışmalarını ülke kamuoyuna sunmayı da ihmal etmiyor.

Son veriler istihdam ve çalışan sayısı hakkında

TÜİK’in yayınlamış olduğu son veriler ise hangi meslek gruplarının kolay iş bulduğu, iş girenlerin eğitim durumları ve hangi alanlarda istihdam edildikleri şeklindeydi. Buna göre ülkemizde 984 bin kişinin istihdamı sağlanırken çalışan sayısı 28 milyon 188 bin kişiyi buldu. İstihdam oranı 0,8 puan artışla % 41,7 oldu.

Raporda işe girenlerin eğitim durumları da var

Yayımlanan raporda işe giren çalışanların eğitim durumları da ayrıntılı olarak belirtildi. İstihdam edilenlerden 8 milyon 647 bin kişi ilkokul, 6 milyon 420 bin fakülte veya yüksek okul, 5 milyon 411 bin ilköğretim ve ortaokul, 2 milyon 970 bin meslek liseli ve genel lise mezunlarının ise 2 milyon 777 bin kişi olduğu belirtildi.

Mühendislik mezunları kolay iş buluyor

Raporda üniversite mezunlarının istihdam edildiği alanlarda açıklandı. İş sahibi olan 6,5 milyon mezun üniversiteliden 1,9 milyon kişi iş ve yönetim, 920 bin kişi eğitim, 743 bin kişinin ise mühendislik mezunu oldukları açıklandı. Mühendislik bölümleri % 79 oranla en yüksek istihdam yapılan bölüm olurken % 78 veterinerlik, % 75,9 ile sağlık alanı sıralandı. İşe başvuran 10 mühendisten 8’inin istihdam edildiği belirtildi.

Veterinerlik bölümü mezunlarının iş bulmada çok şanslı olduğu açıklandı

En şanslı meslek veterinerlik

Veterinerlik mezunlarının iş bulmada çok şanslı oldukları, iş gücüne katılma oranlarının ise % 87,3’le birinci sırada olduğu vurgulandı. İstihdamın en az olduğu sosyal hizmetler alanının oranı ise % 53,1 oldu.

Diğer istihdam oranları ise;

  • Güvenlik hizmetleri %74,1
  • Hukuk alanı %72,4
  • Fiziki Bilimler % 70,2
  • Mimarlık ve inşaat % 70,7
  • Gazetecilik ve enformasyon alanının oranı ise % 54,6 şeklinde sıralandı.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.