Sgk İşe Giriş Sorgulama

SGK işe giriş sorgulama

Şirketinize bir çalışan alırken veya personel olarak bir şirkete girerken SGK kapsamı içerisinde yapmanız gereken durumlar bulunmaktadır. Bu kapsam içerisinde yer alan konulardan bir tanesi de SGK işe giriş sorgulama konusudur.O yüzden biz de bu makalemizde SGK giriş sorgulama konusunu detaylı bir şekilde ele almaya çalışacağız. O zaman hiç vakit kaybetmeden bu konuyu detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım.

İşe Giriş Bildirgesi Nedir?

İşe giriş bildirgesi, işverenin işe aldığı kişinin işte ne zaman çalışmaya başladığını gösteren belgedir. İşe giriş bildirgesi, işverende, işe başlayan kişide ve SGK’da olması gereken bir belgedir. İşe giriş bildirgesi işverenin kendisi tarafından yapılır.

5510 nolu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu uyarınca işverenler tarafından alınan her bir işçi için sigortalı işe giriş bildirgesi düzenlenmeli aynı zamanda bu bildirgeyi elektronik ortamda da SGK’ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) bildirmesi gerekmektedir. Bu bildirge işe alınan çalışan 2 aylık deneme süresine tabii olsa dahi aynı koşullar doğrultusunda hazırlanması gerekmektedir.

İşe Giriş Bildirgesi Nereden Alınır?

İşe giriş bildirgesini hazırladıktan sonra SGK’dan alabilir veya internet üzerinden yazdırıp çıktısını alabilirsiniz.

Sgk İşe Giriş Tarihi Sorgulama

Şirketinize personel olarak aldığınız kişilerin başlangıç tarihini öğrenmek istiyorsanız e-devletin sunmuş olduğu 4A hizmet dökümü sayfasından faydalanabilirsiniz. 

İş hayatına ilk başladığınız tarihi merak ediyorsanız ve bununla birlikte toplam hizmet gününüzü de öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken işlemler şu şekilde;

  • PT yazıp boşluk bırakmalı, 
  • Ardından ise TC kimlik numaranızı yazıp boşluk bırakmalı
  • Son olarak ise aile sıra numaranızı yazıp 5502’ye göndermeniz gerekmektedir. 

Örnek vermek gerekirse şu şekilde; PT 1234567890 0001

İşten Çıkış Bildirgesi Sorgulama

İşten çıkış bildirgesi, sigortalı olarak çalışan işçilerin sigortalı durumlarının sona ermesi durumunda işverenlerin SGK’ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) beyanda bulunduğu belgedir. Sigortalı olan çalışanlar işten çıktığı zaman SGK tarafından çıkışlarının belirlenmesi için verilen süre 10 günü bulmaktadır. Eğer ki yasal gün süresi olan 10 gün geçilirse o işverene asgari ücreti 1/10 tutarı olacak şekilde bir ceza kesilmektedir.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

SGK emekli maaşı sorgulama, SGK borcunu sorgulama gibi işlemlerin SGK hizmet dökümünü kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu belge ile birlikte kıdem hesaplama, ikramiye hesaplama gibi işlemleri de yapabilirsiniz.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.