Köyüne dönen üniversiteliye devletten hibe

Gıda ve hayvancılık sektörlerinde eğitim görmüş yüksek okul veya üniversite mezunu gençler kırsalda kalma sözüne ve sundukları projelere karşılık devletten hibe alabilecekler.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı uygulamayla üniversitelerin tarım veya hayvancılık bölümü mezunları gençler gerekli şartları yerine getirdiklerinde 100 TL hibe almaya hak kazanacak.

Amaç kırsalda üretimi artırmak

Tarım ve Orman Bakanlığı kırsaldaki üretimin artması adına şimdiye kadar 14 bin projeye 4 milyar TL hibe verdi. Bakanlığın köylerdeki üretimi artırmak amacıyla başlattığı yeni uygulamayla köylerinde kalmak şartıyla, yüksek okul veya üniversitenin gıda, tarım ve hayvancılık alanından mezun olmuş gençlerin projelerine 100 bin TL destek olunacak.

Karar Resmi Gazete ’de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla uygulamaya konulan projenin öncelikle uygulanacağı illerin Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin olduğu açıklandı. Bu illerde hayvansal, bitkisel, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimi, depolanması ve paketlenmesiyle ilgili proje yapan üniversite mezunlarına destek olunacak.

Kırsalda istihdam artacak

Tarım, gıda ve hayvancılık bölümlerinden mezun olmuş yüksekokullu veya üniversiteliler projeyle kırsalda istihdam edilecek. Kırsalda olan uzman gençler sayesinde üretimin kalitesi ve kapasitesi artarken yaptıkları yatırımlar da ilgili kuruluşlara örnek olacak. Kırsalda istihdam edilen gençlerin kalacağı köylere yakın güvenli konutlar yapılacak. Kırsaldaki hayat şartlarını artırmak için bakanlık nezdinde hem kaynak ayrılacak hem de koordinasyon mekanizması kurulacak.

Destek için KGF ile iş birliği yapıldı

Verilecek destekler için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu anlaşmaya vardı. KGF, kırsal kalkınmaya destek olunacak illerde 300 milyon TL kredi kapasitesi açacak. Bugüne kadar bakanlığın destekleri sayesinde 60 bin kişi istihdam edilirken 2023’te sayının 100 bin olması hedefleniyor. Yapılan destekler hem istihdamı artırırken hem de köylerdeki üretim kalitesini artırması düşünülüyor.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.