GittiGidiyor, Gaziantepli KOBİ’lere dijital ticareti anlattı

Gaziantep’te düzenlenen Dijital Ticaret Zirvesi’nde ülkemizin e-ticarette öne çıkan firması olan GittiGidiyor, edindiği tecrübelerini dijital dönüşüme adım atan şirket ve KOBİ’ler ile paylaştı.

Dijitalleşen dünyanın arkasında kalmak istemeyen Anadolu şirketleri, dijital dönüşüm ile ilgili her şeyin konuşulduğu Dijital Ticaret Zirvesi’nde Gaziantep’te bir araya geldi.

KOBİ’ler dijitalleşmenin püf noktalarını öğrendi

Yeni dünya düzeninin dijitalleşmeyle beraber daha da kolaylaştığı, insanların etkileşiminin çok arttığı herkesçe biliniyor. Dijitalleşme sayesinde e-ticaretin günlük yaşamda sürekli kullanılan ve vazgeçilmeyen bir durum oluşturduğunu ifade eden GittiGidiyor Uluslararası Ticaret Müdürü Erkan Yozkat, sektöründe büyük firma olmayı isteyen KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat ile ilgili tüyolar verdi.

Gaziantepli KOBİ’ler dijital ticareti konuştu

Ülke ekonomisine katkı sağlamak, KOBİ’lere gelişen teknoloji ve dijitalleşmeyi kavratmak için düzenlenen 2. Dijital Ticaret Zirvesi geçen Perşembe yapıldı. Zirvenin konuşmacı olarak ağırladığı Türkiye’nin e-ticarette adından söz ettiren sitesi GittiGidiyor, Antepli KOBİ’lere dijital ticaret fırsatlarını anlattı.

e-ticaret ülkemizde ve dünyada gelişmeye devam ediyor

Dünyanın her yerinde ve Türkiye’de e-ticaretin gün geçtikçe gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Yozkat, “2017’de 2.5 trilyon dolara yaklaşan global perakende e-ticaret satış hacmi, 2020’de 4.1 trilyon dolara ulaşması beklenen bir ekonomi haline geldi.” ifadesini kullandı.

Ülkemizin potansiyeli çok büyük

Yozkat, 2014 yılında 18,9 milyar lira olan ülkemiz e-ticaret pazarının 2018’de bahis ve seyahat bölümlerinin eklenmesiyle 59,9 milyar liraya ulaştığını aktardı. Devamında; “Türkiye, e-ticaret açısından büyük bir potansiyeli barındırıyor. Ülkemizde e-ticaretin, ekonominin itici gücü haline geldiğini söyleyebiliriz. Öyle ki, Türkiye’de perakende e-ticaret hacmine baktığımızda, TÜBİSAD’ın paylaştığı verilere göre 2017’de 22,9 milyar TL olan ‘sadece online ve çok kanallı perakende’ e-ticaret hacminin 2018 itibariyle 31,5 milyar TL’ye yükseldiği görülüyor. Burada şu noktanın altını çizmenin önemli olduğunu düşünüyorum; KOBİ’lerin ve klasik perakendecilerin e-ticarete katılmasıyla sektör çok hızlı büyüyecek.” dedi.

e-ihracat yapan firma 200’ü aşacak

KOBİ’lerin e-ticaret sayesinde işlerinde çok artış olduğunu söyleyen Yozkat, “KOBİ’lerin e-ticarete dair algılarını ortaya koymak üzere gerçekleştirdiğimiz araştırmaya göre, e-ticarete entegre olan KOBİ’lerin % 90’ı satışlarını artırıyor. Satışlardaki artış oranı ise % 30 oluyor. KOBİ’ler, e-ticaret sayesinde ürünlerini Türkiye’nin tüm illerine ulaştırabiliyor, çok daha fazla müşteriye erişiyor ve 7/24 satış yapabiliyor. GittiGidiyor olarak biz de KOBİ’lerimizin e-ticarete entegre olma sürecinde onlara destek oluyor, e-ticaret sayesinde elde edebilecekleri faydayı onlara anlatmayı önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

KOBİ’ler e-ihracatla dünyaya açılıyor

Erkan Yozgat, KOBİ’ler e-ihracat sayesinde dünyaya açılırken, yapılan ticaretten alıcı potansiyelinin çok arttığını ve böylece işlerinin çok büyüdüğünü söyledi. Hedeflerinin ilerleyen yıllarda ülkemizde üretilen maddelerin e-ihracat aracılığıyla ülke dışına satışını artırmak olduğunu söyledi.

World Economic Forum’un (WEF) verilerine göre yurt dışı ticaretin dünya genelindeki ticaret hacmine oranı % 15 iken 2020’de % 22 olması bekleniyor. Yozgat, “Biz de ülke olarak e-ihracat fırsatlarını kaçırmamalıyız. 2018 yılının sonunda GittiGidiyor olarak e-ihracatı hayata geçirdik.” diye konuştu. Yozkat, şu anda 20’nin üzerinde markanın çok geniş ürün yelpazesini eBay aracılığıyla 190 ülkeye 179 milyon kullanıcıya ulaştırdığını söyledi. 2019 sonuna kadar 200 civarında yerli markayı e-ihracatla tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.