Ülkemizin çoğunluğunda çiftçiler eski nesil tarım uygulamaları ile geçimlerini sağlıyor. Modern tarım uygulamaları özellikle de topraksız tarım gün geçtikçe yaygınlaşıyor.
Gelişen teknolojiyle birlikte çiftçilerimiz aldıkları eğitim ve destekler ile modern tarım uygulamalarına geçiyor. Modern tarım uygulamalarından biride topraksız tarım uygulamaları ülkemizde artış gösteriyor.
Kadın girişimci topraksız tarıma başladı
Düzce’nin Pınarlar Köyü sakinlerinden olan Hediye Burcu, topraksız tarım uygulamalarına merakı vardı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunduğu ‘Genç Çiftçi’ projesiyle başvurusu kabul edilince hibe desteği ile serasını kurdu. Hayalini gerçekleştirmek için kurduğu serada topraksız tarım uygulaması ile marul yetiştirmeye başlayan Hediye Burcu, hemcinslerine de mesajlar verdi.
Her kadın isterse yapabilir
Hediye Burcu, “böyle bir işi her kadın yapabilir. Eşlerine, ailelerine maddi anlamda destek olabilirler. Devletimiz özellikle kadın girişimcilere öncelik tanıyor. Onlar da farklı alanlarda ya da bu alanda girişimde bulunarak iş yapabilirler.” diye konuştu.
Batı Karadeniz’deki ilk topraksız sera
Hediye Burcu’nun Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında almış olduğu proje Batı Karadeniz’deki ilk topraksız tarım serası olma özelliği ile dikkat çekiyor. Hediye Burcu’nun eşi İbrahim Bey ise eşi ile birlikte köylerinde yeni bir kalkınma hamlesinin oluştuğunu merak edenlerin, yapmak isteyenlerin seralarını ziyaret ederek bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olacaklarını ifade ediyor.
Köylerinin kalkınması için üzerilerine düşen görevleri üstleneceklerini dile getiriyorlar. Hediye ve İbrahim Burcu köylerine kurmuş oldukları topraksız tarım seralarındaki marulların hasat zamanının bir an önce gelmesini temenni ediyorlar.
KAYNAK: Kobilgi Haber