Fiyat Teklifi Örneği

Fiyat Teklifi Örneği

Fiyat teklifi bazı firmalar için vakit kaybı olarak değerlendirilse bile doğru bir şekilde hazırlandığında başarısız bir şekilde giden görüşmenin seyrini değiştirebilecek önemli bir özelliğe sahiptir. Peki başarılı satışların oluşmasını sağlayacak o fiyat teklifini nasıl hazırlamalısınız? İşte fiyat teklifi örneği ve detayları hakkında bilmeniz gereken her şey…

Fiyat Teklifi Ne Demek?

Satış işlemini gerçekleştirmeden evvel müşteriye sunduğunuz belgenin adı fiyat teklifidir. Yaptığınız işin kapsamına göre değişiklik gösterse de müşteri bilgilerini, hizmetin türünü veya satılacak olan ürünü, kaç adet olduğunu ve bunların ücretini içerir. Genelde de bu belgenin bir geçerlilik süresi bulunur.

Fiyat Teklifi Nasıl Hazırlanır?

Fiyat teklifi hazırlama süreci içerisinde yüksek ihtimalle çoğunluğun yaptığı ilk şey Word veya Excel dosyasını açıp akla gelen tüm bilgileri oraya yazmak oluyor. Fakat daha geniş çaplı düşündüğünüzde şunu anlayabilirsiniz; vakit, nakittir. Müşterileriniz okunması çok uzun süren bir teklif ile karşılaştıklarında dökümanı okumadan kapatabilirler. Siz de bu durumda bunun için boşa vakit kaybetmiş olursunuz. Bu yüzden hizmet kaleminizi ve fiyat teklifinizin bulunduğu bilgileri içeren kısa ve öz bir teklif hazırlamanız sizin için faydalı olacaktır. 

Göndereceğiniz teklif içerisinde en çok öğrenilmek istenen yer fiyat bilgisi olacağı için bu konuya net bir şekilde yer vermeniz oldukça önemlidir. Tek bir fiyat geçmeniz müşterinizin bütçesini zora sokabilir. Bunun için sunacağınız hizmetin kapsamına göre farklı fiyat seçeneklerini teklif içerisinde bulundurmanız fayda sağlayacaktır. Bu sayede karşı taraf teklifinizi direkt olarak reddetmek yerine bütçesine uygun olan seçeneği incelemeye alabilir. 

Ayrıca sunduğunuz fiyat teklifinde fiyat avantajına vurgu yapmaktan mutlaka kaçınmanız gerekmektedir. Bu konuyu anlayabilmek için öncelikle kendinizi müşteri yerine koymalısınız. Bir sorun yaşıyorsunuz ve karşı taraftan da bu sorunu çözmesini bekliyorsunuz. Fiyat avantajının sürekli olarak göze sokulduğu bir teklifle karşılaşsanız çok sinir olurdunuz öyle değil mi? İşte bu nedenle hazırladığınız tekliflerde öne çıkarmanız gereken husus müşterinin ihtiyacını nasıl çözdüğünüz olmalıdır.

Son olarak teklif hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise karşı tarafta muhatabınızın kim olduğunu iyi öğrenmek. Kendisine hitap ederek, ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçlara özel sunduğunuz teklif müşterinin kendisini özel hissetmesini sağlayacaktır.

teklif örneği
teklif örneği

 

 

 

Fiyat teklifinin formatı firmaya veya sektöre göre değişiklik gösterir. Ürün satışı için hazırlanacak teklif bir sayfa olmaktayken, mesela bir reklam ajansının hazırlayacağı teklif örneği birkaç sayfadan oluşmaktadır. Her halükarda fiyat teklifinin üzerinde olması gereken bazı önemli bilgiler vardır ve o bilgiler şu şekildedir;

  • Satıcı firmanın bilgileri
  • Müşterinin bilgileri
  • Fiyat teklifinin tarihi
  • Hizmet veya ürünün cinsi, sayısı, birim fiyatı, KDV durumu
  • Ara toplam ve KDV dahil toplam fiyatı

Bu bilgiler ile birlikte sunacağınız teklifinizi ürünleriniz ve sağlayacağınız faydalarla detaylandırabilirsiniz.

Satış Teklifi Nasıl Takip Edilir?

Size gelen talep sonrasında teklifinizi hazırladınız ve müşterinize gönderdiniz. Üzerinizden büyük bir yük kalktığını düşünüyorsunuz değil mi? Fakat süreç burada bitmiyor. Teklifi hazırlayıp gönderdikten sonra, bunu takip de etmeniz gerekiyor. KOBİ’ler genelde satın alma süreçleri için personel istihdam etmedikleri için günlük koşuşturma içerisinde sizin yolladığınız teklifleri es geçebilirler. İşte o yüzden eğer ki KOBİ’lerle çalışıyorsanız teklif gönderdiğiniz işletme ile daima iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Bu satış sürecini hızlandırmanıza yardımcı olur. Teklif takibi ile ilgili dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şu şekildedir;

  • Teklifin hemen onaylanması için müşterinize baskı yapmamanız gerekir. Israrlı olmanız müşterinizin yolladığınız teklifi reddetmenize sebep olabilir. 
  • Teklif takibi süreci içerisinde sözlü onay veren müşteriler mutlaka çıkacaktır. Fakat şunu unutmamalısınız ki “söz uçar, yazı kalır.” Bu nedenle müşterilerinize size yazılı bir şekilde dönmelerini söylemelisiniz.
  • Eğer ki gerekiyorsa işletmelerin sizden beklentisine göre teklifinizi revize etmelisiniz. Teklif tutarında indirime giderken kar oranınızı koruma altına alıp, piyasanın altında bir fiyat vermemelisiniz.
Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.