“Bilim Virüsü Buluşması”‘nın üçüncüsü Mardin’de yapılacak

Genç beyinlere bilimin güzelliğini ve inceliklerini aşılamak maksadıyla başlatılan sosyal girişim projesi olan “Bilim Virüsü Buluşması”, üçüncü toplantısını Güneydoğu Anadolu yöresinin güzide şehri Mardin’de gerçekleştirilecek.

Liseli ve üniversiteli gençlere bilimi sevdirip özendirmeyi kendisine düstur edinen “Bilim Virüsü Buluşması” sosyal girişimi ülkemiz gençliğine bilim tutkusunu bir virüs gibi bulaştırmayı amaçlıyor.

Buluşmaya ‘Dara Antik Kenti’ ev sahipliği yapacak

Mardin ve etrafında bulunan şehirlerden lise ve dengi okullar ile üniversitelerde öğrenim gören 500’den fazla öğrencinin katılması beklenen toplantının tarihi ‘Dara Antik Kenti’nde 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü düzenlenecek. Toplantıya Bilim Virüsü ’nün kurucusu Şule Yücebıyık, Yeni Nesil Mimar Burçin Gürbüz, Girişimcilik Sevdalısı Enis Erdem Yurdatapan ve dünyanın sayılı fütüristlerinden M-Gen kurucusu Ufuk Tarhan konuşmacı olarak davet edildi.

Gençlere bilim tutkusunu aşılamak istiyoruz

Etkinlik öncesi açıklama yapan Şule Yücebıyık, “Bilim Virüsü, yeni nesil öğrenme programları ve ilham veren bilim buluşmaları ile gençler arasında bilim tutkusunun, bilimsel düşünme alışkanlığının yayılması için çalışıyor. İstanbul ve Bursa’dan sonra bilim virüsünü Mardin’e taşımak bizim için heyecan verici. Mardin buluşmamız Güneydoğu Anadolu’daki ilk etkinlik olacak. Tüm lise ve üniversite öğrencilerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Buluşmaya katılım ücretsiz olacak

Mardin Valiliği, Nusaybin Belediyesi ve Bilim Virüsü gönüllülerinin desteklediği etkinlik ücretsiz olup bilim ile ilgili konuşmaların devamında Mezopotamya’nın 2 bin 500 yıllık tarihini barındıran Dara Antik Kenti’nde astronomi, sanal gerçeklik, arkeoloji ve girişimcilik atölyeleri de katılımcılara gösterilecek.

‘Bilim Virüsü’ sosyal girişimi neyi hedefliyor?

Girişimci Şule Yücebıyık’ın 2018’de kurduğu ‘Bilim Virüsü’, ülkemiz tüm gençlerine çağımızın çok önemsediği ‘bilimsel düşünce’ anlayışını ve bilim tutkusunu bulaştırmayı hedefliyor. Bu sosyal girişime eğitimci, iş adamları, sanatçı, girişimci ve bilim insanları desteklerken yapılan etkinlikler, bilimsel atölye uygulamaları ile bugüne kadar yüzlerce gence ışık tuttu. Güneydoğu Anadolu’daki ilki yapılacak olan ‘Bilim Virüsü Buluşması’ etkinliğinin daha önceki İstanbul ve Bursa etkinliklerinde gençlerin faydalanması için 100’den fazla atölye programı düzenlendi.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.