Üniversiteler İle KOBİ Dünyası Arasında Sağlam Köprüler Kurmalıyız

Levent Uysal uyardı: Kobiler Köprü Kurmalı

Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal’a kobiler ve üniversiteler üzerine bir söyleyişi gerçekleştirdik. Kobilgi olarak Levent Uysal ile yaptığımız görüşmemizden çıkan anekdotları sizler için derledik.

İş Dünyasına Odaklanan Bölümleri Seçin, Rahat Edin!

kobi
kobi

Bilindiği üzere Levent Uysal eğitim alanında hatırı sayılır emekleri olan bir kanaat önderi. Aileden gelen eğitimci kimliğinin yanı sıra yaptığı araştırmalar, yazdığı kitaplar ve ezber bozan yenilikçi atılımlarıyla sıkça adını duyduğumuz Uysal ile eğitim dünyasının iş dünyasına olan bağları üzerine sohbet ettik. Nişantaşı Üniversitesi koridorlarında gezerek bizlere hem Türkiye’de bir ilk olan  Neotech kampüsünü tanıtan hem de üniversite bünyesindeki teorik eğitimleri pratik eğitimlerle nasıl harmanladığını anlatan Levent Uysal şunları söyledi;

Daha önce defaatle şahit olduğumuz üzere iş dünyasının, ekonomik dinamiklerin ve günümüz şartlarının ne olduğunu iyi analiz ederek bu ihtiyaçlara göre devreye alınan meslek bölümlerinden mezun olmuş öğrencilerimiz her hangi bir işsizlik problemi ile karşılaşmıyorlar. Aksine daha üniversite son sınıftayken ilgi alanlarındaki sektörlerde ve firmalarda staj/iş imkanı yakalayabiliyorlar. Tabi haliyle öğrencilerimizin iş hayatına hazırlamaya odaklanan bölümlere yönelmesi bu bölümlerden mezun olduktan sonra işe alım sürecini kolaylaştırıyor.

KOBİ ve İş Hayatı Hangi Bölümlere Öncelik Veriyor?

Her ne kadar akademik süreçler iyi bir teorik eğitime odaklansada  iş dünyasının ve ekonomik dinamiklerin doğurduğu ihtiyaçlara göre planlama yapan ve bu talepleri dikkate alan üniversitelerden birisi olan Nişantaşı Üniversitesi, özellikle sektörel ihtiyaçlara göre dizayn edilen bölümlere sahip. Hedefe odaklı, tecrübe sahibi mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen üniversitede sadece yönetim değil, akademik kadro da bu köprülerin sağlamlığına önem veriyor.

Öne çıkan bölümlere bakıldığında; uluslararası ticaret ve lojistik özellikle kobilerin önemsediği ve yeni mezunlara anında iş imkanı sağlayacak alanlardan birisi diyebiliriz. Öte yandan bankacılık, tekstil ve moda tasarımı gibi bölümlerden de mesleki farkıdanlığı yüksek gençler sektöre yetiştiriliyor. Ve tabi ki sağlık yönetimi alanında da mezunların kolay iş bulduklarını söylememiz yanlış olmaz.

İş dünyası ile üniversiteler arasındaki sağlam köprüler kurmak üzerine hazırlanan bu tür sistemlerle aslında uzun vadede işsizliğin kökünden bitirilebileceğini vurgulayan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal başkanlığını yaptığı tüm eğitim kurumların mutlaka iş dünyası ile bağlantılı olması gerektiğine inanıyor ve bu vizyon ile tüm eğitim kurumlarına harika bir altyapı ve sistem sağlıyor.

Okurken Çalışmak ve Çalışırken Okumak

Nişantaşı Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında açılan bölümleri, iş dünyasının ve ekonomiye yön veren lokomotif sektörlerin iş gücü ihtiyaçlarını baz alarak oluşturduklarını dile getiren Uysal’ın enfes bir mottosu var; Okurken çalışmak ve çalışırken okumak! İşte bu prensiple yapısını oluşturduğu üniversiteyi de aynı vizyon ve bakış açısı ile yöneten bir kadroya sahip Levent Bey. Üniversitelerin ana hedeflerinin başında ‘iş dünyasına yetişmiş eleman yetiştirmek olduğunu’ belirten Uysal gençlerin ileride  ne yapmak istediklerini bilerek bölüm seçmeleri gerektiğini söyledi.

“İş Dünyası ile Uyumlu Bir Çalışma Yürütüyoruz”

Eğitimci ve kitap yazarı Levent Uysal son olarak şunları söyledi:

Hepimizin bildiği gibi iş dünyası ile üniversitelerimiz arasında bir uçurum vardı. Üniversiteler iş dünyasının taleplerini yeteri kadar karşılayamıyordu. Nişantaşı Üniversitesi olarak en öncelikli amacımız bu sorunu çözmeye odaklanmak. Açtığımız her bölüm için öncesinde 3 şirket ile partnerlik anlaşması yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu şirketlerde staj yapıyor. Mezun olduklarında işleri hazır oluyor. Şirketlerin İnsan Kaynakları Departmanları ile işbirliği içerisindeyiz. Bunun yanı sıra üniversite bünyesindeki İnsan Kaynakları Atölyesi, öğrenciler ile bire-bir görüşerek onların kariyer planlamalarını gerçekleştiriyor. Bu anlamda iş dünyasının nabzını tutmayı ve ihtiyaçlara uygun olarak eğitim vermeyi kendimize ilke ediniyoruz”


Kobilgi ailesi olarak kobilerimizin, üniversitelerle daha fazla iş birliği ve köprüler kurması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağların aslında ekonomiyi bir anda canlandıracak bir etki olduğunu görüyoruz. Bu harika tespitleri için de sayın Levent Uysal’a ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.