SEO nasıl anlaşılmalı?

SEO nasıl anlaşılmalı?

İnsanlar SEO’ya sadece audit almak, rapor vermek, kelime analizi vs gibi bakabiliyor. Bunu maalesef piyasada da bazı insanlar bu şekilde lanse edilebiliyor. Şu rapor şu kadar para, audit yapıyoruz vs gibi söylemlerle aslında iş de değersizleştiriliyor. Hatta hashtag#black-hat yöntemler önerilebiliyor. Link satın almalar, cro dediğimiz konuyu ayrı hizmet olarak pazarlamalar bile var.

SEO ürün olarak görülmüyor

Sektörde öyle değişik şeyler oluyor ki! Ürün olarak görmeyip sadece SEO’yu önerenler veya sadece SEO ile başarılı olamayacak projeler için SEO’yu tek çözüm olarak sunmak maalesef ki doğru değil. Konuya tamamen bütünsel yaklaşmamız gerekiyor ve bu konunun otoritesi olmamız gerekiyor.

Dugun.com’da 47bin URL

Örneğin Dugun.com’da 47bin URL var ve marketplace olduğu için aynı zamanda dönüşüm getirecek anahtar kelimelerin de çok aranmasıyla beraber SEO’da dikey otoriteye aday olacak bir proje bana göre. Ama kelimelerin çok sert reklam rekabeti olan bir proje de bana göre ne kadar blog’la beslerseniz besleyin bir marketplace kadar çok trafik çekecek potansiyeli sahip değil, çünkü money keyword’lere (TBM’si yüksek kelimeler) sert reklam veriliyor. hashtag#seo’un çok önemli olduğu ve az önemli olduğu projeler vardır bana göre ve hashtag#seo’yu zaten hiç bir zaman tek disiplin olarak görmemek gerekir.

Yazı: Alper Bozdemir | Peal Peak Agency, Kurucu

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.