Çekmeköy Belediyesi tarafından gençlerde sanayi ve teknolojinin yerlileşmesine farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen olimpiyatlara 5 ülkeden 452 proje iştirak etti. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen olimpiyatlar Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adıyla yapıldı.
Bilim olimpiyatlarının jürisini ise çeşitli üniversitelerdeki akademisyenler oluşturdu. Yarışma jürisi üç ayrı alanda değerlendirmelerde bulundu.
Yerli teknoloji üreten gençler yetiştirmek
Çekmeköy Belediyesi gençleri sanayi ve teknolojiyle olan bağını artırıp, yerli ve milli teknolojinin büyümesinde yarının büyüklerinin duyarlılaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Yarışmanın final bölümünde üç dalda dereceye giren gençler ödül almaya hak kazandı.
Dereceye giren projeler ödüllerini aldı
Manyetik Alanın Yarattığı Elektron Zayıflığından Yararlanılarak Tasarruflu Enerji Üretimi ve Nikel Teknolojisi yapan Taylan Tugay Cevahir ve Naim Ege Yıldız, enerji dalında birinci oldu. Sokak Hayvanlarını İzleme, Bakımını Yapma ve Besleme Mobil Uygulamasını yapan Emre Tunalı, ‘Onlara Kucak Aç’ projesiyle araştırma dalında birinciliğin sahibi oldu. Teknoloji dalında ise Deniz Mert Kara ve Hamdi Yağız Kamaç’ın Karbon Kuantum Nokta-Manyetit Nanoparçacık Nanokompozitlerin Üretimi ve Manyetik Yüzeylerde Yapı Kusuru Dedektörü olarak kullanımı projesiyle birinci oldu.
Gençleri teşvik etmeye devam edeceğiz
Dereceye giren projelerden birinci olanlara 10 bin lira, ikinci olanlara 5 bin lira, üçüncü olanlara 3 bin lira ve mansiyon ödülüne ise 2 bin lira ödül verildi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Yıllarca çocuklarımızı icat çıkarma diye büyüttük. 4 yıldır gençlere icat çıkarın gelin ödüllendirelim diyoruz. Çünkü yerli ve milli sanayinin gelişmesi, teknolojide söz sahibi olabilmemiz için bilimle ilgilenen gençleri teşvik etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
KAYNAK: Kobilgi Haber