Uber’e Japonlardan 1 milyar dolarlık yatırım

Otonom sürüş teknolojilerini yaptığı yeniliklerle yükselten UBER, Japon yatırımcılardan 1 milyar dolarlık yatırım aldığı kamuoyuna duyuruldu.

Otonom sürüş teknolojilerinde adından söz ettiren şirket önümüzdeki mayıs ayında halka arz edileceği gündeme gelen şirketin SoftBank, Toyota ve Denso gibi Japon firmalarının 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildirildi.

Tartışmaların odağında olsa da yatırımı kaptı

Ülkemiz ve dünyada gündeminde tartışılan UBER araç çağırma uygulaması aldığı 1 milyar dolarlık yatırımla adından söz ettireceğe benziyor. UBER uygulamasına yatırımda bulunan firmaların başında Japon SoftBank geliyor. Yapmış olduğu otonom sürüş faaliyetleri nedeniyle taksicileri bir hayli kızdıran firma aldığı yatırımla otonom sürüş birimi değerini 7.25 milyar dolara çıkardı.

Yatırımların devamı gelecek

Softbank, 100 milyar dolarlık Vizyon Fonu’nun 333 milyon dolarını ayırırken oto parçası üreten Denso ile Toyota firması 667 milyon dolarla yatırıma katıldığı aktarıldı. Edinilen bilgiye göre Toyota otonom sürüşün ticari hal almasına katkı sağlamak için 3 yıl içinde 300 milyon dolar daha yatırım yapmayı planladığı söylendi.

Mayıs ayında halka arzı gerçekleşecek

Uzman görüşlerine göre önümüzdeki zaman zarfında halka arz işlemini yapmayı hedefleyen UBER’in böyle kritik bir dönemde büyük firmalardan yatırım alması çok farklı durum olduğunu söylüyorlar. Yapılacak yatırımların halka arzda negatif etki yaratacağı düşünülürken şirkette yönetim kadrosunda farklılıklar olabileceği ifade edildi.

UBER, New York Borsası’nda halka arz için gün sayarken bu işlemlerden 10 milyar dolar fon girdisi almayı hedefliyor. Bu fon girdisiyle şirketin değerinin 100 milyar dolara çıkması öngörülüyor.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.